Wednesday, March 10, 2010

Bila Saya Berbicara, Anda Baca


*Let me use my own language in this blog post. I'm to lazy to think the proper words to say in English.*

Salam diucapkan kepada pelawat2 blog ku yang x seberapa tok. Entah ada entah xda org yang mok baca pa yang ku mk nulis tok sebenarnya. Tujuan utama ku menulis blog tok pada hari yang suram lagi bakal hujan pada petang hari tok adalah untuk melaporkan sebab musabab yang menyebabkan aku jarang on9 semenjak 2 3 menjak tok.

Secara pendek cerita nya, aku tok bok abis test sebenarnya. 3 igek test. Angol palak jawab test ya kowh. Dh laa susah2 jak soklan di bante nya kita. Macam aku tok ada phD mk hapal sigek2 ayat dan solution2 dalam buku pake ku belajar ya. Adoh. Test pertama ku Calculus. Aku suka Calculus tok kowh. Tapi subjek ya cam x suka aku jak. Mala jak ku try2, keceng2 mata ngan si Calculus tok suruh nya suka ngan aku. X jwak nya suka ngan aku. kali nya dh bencik ngga muka aku kali tackle2 xdpt. Xpa Calculus. Xpa. Aku lom berputus asa ngan kau gik. Haha. Kembali pada test tek. Soklan nya xjwak ok ku mok pdh. Maklum lah nya dh bencik ng aku tek. Meluat pdh nya. Xpa2. Ku tek halfway mk dpt tackle soklan2 nok kau tujukan pada aku. Tp ada jwak nak kantoi xpat jawab Xpa. Next time jak kita bertemu gik keyh? Haha. Baiklah. Next test nak berdepan ng aku ialah Chemistry. Tok bh suruh nya bencik aku, aku gik bencik ng nya. Dh laa boring. Ngantok aku ng nya. Nya merik soklan ng aku mun boleh xmk ku nerimak nya. Bagus ku tido jak. Nyaman palak tdo nak? Dah kepak lmk2 tok tdo aher jak. Berik sejam 30 soklan. Pa2 info kurang. Pa kes tok? Bes na jwak. Xmk ku ng kau eh. Nasib ku ambk Mechanical Engineering. Mun ku ambk Chemical, mok nangis aek mata darah ku kali. Next test ku Physics laa of course. Tok soalan nya boleh2 laa. Soalan pun gak 4 igek jak. Nang cun gilak laa. Dh petang ya malas2 jak. Berik gik soalan ckit. Ne x nyaman gik. Tp da jwak laa xdpt jawab. Of course laa nk? Cam aku tok pande gilak mk jwab suma soklan. Adoh2. Mun tok kadi berik takorg soalan tym takorg mk akad nikah ya mesti takorg xdpt jwab suma nk? Yahh. Gya jwak aku. Huhu. Bah2. Dah gik ngerepak sal test. Nk muntah hijo aku dgar sal test tok. Hoho.

Next khabar baik aku mk pdh laa. Result semester 2 dah kuar. Bgus jwak laa. Alhamdulillah. Tahniah jwak diucapkan kepada rakan2 seperjuangan aku yang hampir semua dpat markah bgus2. Tahniah. Berusaha gik kita tok semester 3. Hehe.

Before ku lupak. Minggu depan cuti seminggu. Mid sem. Pejam celik dah mid sem dah aku tok. Haha. Kejut jwak aku. cepat da masa berlalu. Mena jwak laa kta org, masa tok ng cepat berlalu mun kta xpnde guna nk? Nang aku tok mala buang masa polah keja2 xberfaedah, plentey bodo2, ngaco org dan lain2. Tapi pa2 hal ya nang hidup aku. gne mok polah nk? Hidup mesti ada life. Ya pegangan hidup aku. Hehe.

Hmm. Mun dah da cta happy, mesti da cta sedeh nk? Aku tok eran jwak lah. Ntah da org baca blog aku tok kah x? Tok contoh jak lah. Kkya Facebook aku xda org kaa mk nulis pa2 rh wall aku? Tok contoh sgek gik lah. Ku ngga org lain rami jak org nulis pa2 rh blog, rh wall cdak. Cam best jak berkontek ng kawan2 lamak mahupun yang baru. Aku tok entahlah. Mok ku ngepak sorg2 jak ctok xda org mk ngga or baca. Xpalah. Aku sebenarnya xlaa bapa rasa best sejak 2 menjak tok. Kali kawan2 aku tok busy kali. Xpalah. Aku paham. Huhu. Aku tek terbaca
blog adik aku. Kesian jwak laa aku baca blog nya. Kali situasi aku kdak nya jwak kali. Tp at least aku ada kawan2 ctok bersama2 dgn aku. Trimas kawan2. Aku tok xda laa busy gilak dgn idup. Steady jak bh. Tp gne nak polah. ada org gago dgn final, preparation and so on. Aku doakan kejayaan takorg keyh. Mun dh berjaya boh laa lupak ng aku tok. Aku tok kcik jak bah. Ingat nama pun cukuplah. Huhu. Ish2. Dah gik aku berbicara ctok. Bgus ku pg main bol jak eh. Mun jak ada org main bol rh ctok. Salam diucapkan. :)

p/s 1 - aku nak cuti next week. ada spa2 mk spon tiket ng aku balit kch x? :)
p/s 2 - esk result SPM kuar. kepada SPM candidates ya especially adik aku ya, gudluck keyh! :)
p/s 3 - mid sem bermula maka marilah kita bercuti. :)

6 comments:

mr_abs said...

wan. haha. sedeh na bunyi? relax2 laa...

miker kenak xda org tulis rah wall? x payah tunggu org tulis. kita lok tulis. tok mcm, org lain tunggu kita juak bah....n boh spend byk masa glak lam fb. bukan ada apa pun....boring bah fb. bagus real life. best ada jak. dpt minum teh peng sama2, tok mun ngn awex lahhh....

carik chan la mun camya wan......bunyi mcm org dah boring single ya. paham gilak2 laaa.....hahahaa...relax sudahhh....

siboh enjoy gilakla. kadang2 kita ngekot kwn, mok live to the fullest. kadang2 bleh kita padah NO ngn kwn2 bah....the best example is myself lah. dolok nang kaol gilak ngn idupla, patut jadi engineer 2-3 taun lepas.tapi kotan kaol, bayang jak, exam kol 8am, kmk org siap pegi lepak2 tepi pantei. konon ngilang stress study. ya exam chemistry la time ya. kol 6am blt umah, bok study sejam, lekak ya exam. nang TERBAEK lahhh...


lagik tension diat kwn kerek kanan, smua dah tunang, nikah. dah beranak. nak nambah anak gik ya, dah beli rumah dikpun, beli keta dikpun. tok lagikla tension diat.tp dah nama tuhan nang ada perancangannya pun, ke utp juak jadinya. waima dolok terpiker, dpt kah nisik jd engineer kelak. dah nama tuhan nang syg ngn kita, yala dpt masok utp. then perlu syg dikpun juakla. mcm, jaga ati dikpun, jaga ati org tua. kwn, chan, ya belakang kira.

jd engineer lok, kelak ya ham nait...RAMI orang maok tekel bah lekak ya. CONFIRM! hahaa..

tp iboh layap gilak ngn chan. mun maok menar2 series, biar dah masok 3rd year, or final year. time ya, nak serious, nak temu mak bpk chan pun kira ok bah. time tok, ilek2 saja sudahhh :D

ngerepak is caring ok :D

Ahmad Zakwan said...

hahaha. xda laa sedeh gilak. mun real life ya ng laa bes. dpt mnum teh peng sabila. nyamn woo. haha. cm kwan2 lmk xberkontek. mun kontek pun kaka2 rh fb kaa alu tergantung gya. plek laa jwak. haha. xpala.. enjoy life to the fullest tek nk. hidup mesti ada life. hehe. bah2. thx comment. :D

MNS said...

yobeh. tok frustration tahap merah dah tok. alu ngerepak lam bahasa ibunda ehh. haha. anyway, kau dah baca post aku nak? kawan ada time nya dapat dimbak enjoy. tapi ada time kedak binata** jak. hoho

so take care of urself jak lah. ada masa kita enjoy, ada masa kita emo, ada masa kita ngerepak sampe nyawa leput. haha~

Ahmad Zakwan said...

hahhaa. mena ya sih. tym ngepak smpe mati leput ya ng mena laa. tp apa leh buat. spa mk bca keluhan hati tok. diam jak laa. hny allah yg tauk.

zahid zahari said...

aku... xtauk nak madah apa lah.... haha

Anonymous said...

xpa wan. x semestinya org x nulis rah wall ktk alu lupak ngn ktk. :DD -dot-