Monday, December 19, 2011

Injury

Aku tengok dekat berita sukan, hari-hari mesti ada berita kecederaan. Paling selalu dalam sukan bola sepak lah. Manchester United jer dah berapa player dilanda masalah kecederaan. Ish2.

Ni aku nak cerita sikit lah pasal kecederaan. 2 hari lepas, aku pergi bermain futsal dengan rakan-rakan seperjuangan aku. Long story short, tengah aku gembira bermain dengan mengunakan sepatu yang agak baru, malang tak berbau, aku pun dilanda kecederaan di bahagian ankle. Sakit gila. Kaki aku terpusing akibat terlalu ghairah bermain futsal.

Lepas kena tu, tak kan aku nak main lagi kan? Aku pun berehat 5-10 minit lepas tu main balik. Ya, dalam futsal, aku memang agak degil. Tapi memang performance drop lah. Member aku pasing bola, aku tahan guna kaki kanan aku yang cedera, memang sakit. Bergegar rasanya ligamen kaki aku.

Aku before ni memang tak pernah cedera di bahagian di mana orang biasa cedera contohnya kaki, lutut, hamstring dan lain-lain. This is first time I tell you guys. Malam aku balik rumah hari tu, aku terus rendam kaki aku dalam ais, nak bagi surut bengkak. Sekarang aku tengok kaki aku macam besar sebelah bahagian ankle.

Dah nasib. Aku tanya sepupu aku, dia cakap cedera bahagian ankle ni lama sikit nak baik. So, I have to wait. Maybe less usage of my right foot during rigorous exercises. Urgh. Shit happens.

1 comment:

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Saya baru menemukan blognya - nice:)
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)